24 читалища в Ловеч получиха договорите си за допълнително финансиране

5377
24 читалища в Ловеч получиха договорите си за допълнително финансиране
Снимка: Община Ловеч

Днес кметът на Ловеч Минчо Казанджиев връчи на 24 читалища от общината договори за допълнително финансиране. Техни 31 проекта ще получат общо 15 хил. лв., съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Община Ловеч обяви тази година конкурсна сесия за финансова подкрепа на дейността на народните читалища на територията на община Ловеч съгласно изискванията на Правилника за функционирането на Общински проектен фонд. 25 читалища подадоха 33 проектни фиша.

"Летни вечери" на плаваща сцена по Осъм

Община Ловеч организира иновативно културно събитие „Летни вечери край реката” на плаващата сцена на река Осъм от 13.07. 20...

Одобрени са 7 проекта за попълване на библиотечния фонд с нови книги – на читалищата в Славяни, Владиня, Баховица, Чавдарци, Хлевене, Дренов и Горан, пет за прекарване на интернет връзка (Скобелево, Гостиня, Пресяка, Брестово и кв. Продимчец), три за закупуване на нова компютърна конфигурация (Радювене, Йоглав и Гостиня), четири за подпомагане организирането на чествания, годишнини, събори, спектакли и концерти (Славяни, Баховица и два на „Зорница 2010“), пет за пътувания за участие в събори и фестивали (Слатина, Умаревци, Пресяка, Радювене, Горан), шест за закупуване на носии, сценични костюми и реквизити (Лисец, Дойренци, Лешница, Малиново, Смочан, Абланица) и един проект за закупуване и ремонт на осветителна и озвучителна техника (Александрово).

"Ловеч може да се похвали като водеща в читалищната дейност община, родиха се нови читалища, развиха се нови дейности, получиха се множество награди", каза кметът на официалната церемония. Той призова представителите на читалищата от общината.

"Нека за Ловеч се заговори още повече благодарение на вашите изяви”. Казанджиев увери, че и занапред общината ще продължи да е съпричастна към делата на читалищата. Пред него бяха поставени най-належащите проблеми на тези културни институти, повечето от тях са свързани с наложителни ремонти по сградния фонд.

От своя страна от читалищата специално благодариха на кмета за проявената подкрепа – и с рехабилитацията на материално-техническата база, и с допълнителното финансиране, и с увеличаването на субсидираните бройки – от 64 през първата година от мандата (2011г.) на 74 тази година.

Наводнени са дворовете на много къщи в с. Орешак

Наводнени са дворовете на множество къщи в село Орешак, Троянско. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново кметът ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч