39 служители в центрове за деца с увреждания в Ловеч остават на работа

3293
39 служители в центрове за деца с увреждания в Ловеч остават на работа

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев връчи тази сутрин трудовите договори на персонала в трите центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. Тези социални услуги и "защитеното жилище" за хора с физически увреждания са разкрити по проекта „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги от резидентен тип“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. От 1-ви април социалните услуги стават държавно делегирани дейности и ще се финансират от държавния бюджет.

Днес трудовите си договори получиха всички досегашни служители на трите ЦНСТ и на Защитеното жилище, заявили желание да продължат да работят в социалните услуги след приключване на дейностите по проекта. Извършена е оценка на изпълнението на трудовите им задължения по време на работата им по проекта и е проведен подбор от сформирана за целта комисия. Така 39 от тях остават на работа. Те са управителите на трите ЦНСТ и на "защитеното жилище", две медицински сестри, трима социални работници, 27 детегледачи, четирима социални асистенти и един общ работник. Новият член на екипа е социалният работник в ЦНСТ-4 (ж. к. „Младост“) Данаил Данчев, който започва работа след завършване на образованието си именно в този ЦНСТ.

До края на годината закриват всички домове за деца с увреждания

До края на 2015 година всички деца с увреждания трябва да бъдат изведени от институциите и да бъдат настанени в центрове от семеен тип....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч