Броят на първокласниците в Ловеч намалява

10902
Броят на първокласниците в Ловеч намалява
Снимка: БГНЕС

Намаляват първокласниците в Ловеч. В общинските училища към 30 юли тази година са записани 336 ученици в първи клас за сформиране на 16,5 паралелки, като през миналата година са били 398, съобщи кметът Минчо Казанджиев. Петокласниците за тази учебна година са 327, информира БТА.

В целодневните детски градини и обединените детски заведения приемът на децата в първа възрастова група е извършен съгласно нормативните изисквания, а новозаписаните деца към края на юли са 234. Има свободни места в ЦДГ "Снежанка" и ЦДГ "Мария Сиркова" в града и в групите в селата.

Липсва яснота колко ще са първокласниците през новата учебна година

Все още не е ясно колко ще са първокласниците през новата учебна година. Когато предучилищното образование стане интегрално свързано, т...

Всички общински детски градини, училища и обслужващи звена имат готовност за откриване на новата учебна година. За текущи ремонтни дейности в общинските училища и ученическото общежитие са вложени общо 88 хиляди лева.Извършен е ремонт и изграждане на вътрешни тоалетни, частична подмяна на дограма, боядисване и освежаване на различни помещения.

За текущи ремонтни дейности в общинските детски градини са вложени общо 61 хиляди лева - за ремонт на санитарни възли, кухненски помещения, частична подмяна на дограма, подмяна на подови настилки и т. н.

По информация на директорите ремонтите вече са приключили, а в ОДЗ "Кокиче" ремонтът ще приключи преди началото на учебната година - към 12 септември.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч