Две даровити деца от Ловеч получиха стипендия от общината

7785
Две даровити деца от Ловеч получиха стипендия от общината
Снимка: Getty Images/Guliver

Две даровити деца от Ловеч ще получават стипендия от общината. Експертно-консултативна комисия, назначена със заповед на кмета, разгледа постъпилите искания и реши да бъдат стимулирани с едногодишни стипендии Михаела Хиткова и Иванеса Илиева съгласно Правилата за подпомагане на деца с изявени дарби, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. 

Михаела Хиткова е на 14 години, от Ловеч, ученичка в ОУ „Христо Никифоров“. Отличена е с бронзов медал на ХІ Национален детско-юношески конкурс с международно участие за музикално и танцово изкуство „Орфеева Дарба“ – София 2015г., и с второ място на ХІV Национален конкурс за акордеонисти с международно участие „Танцуващи клавиши“ - Нови Пазар 2015г.

Наводнени са дворовете на много къщи в с. Орешак

Наводнени са дворовете на множество къщи в село Орешак, Троянско. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново кметът ...

Иванеса Илиева е на 9 години, ученичка в ОУ „Проф. Димитър Димов“ – Ловеч. Тя е носител на сребърен медал от ХІ Национален детско-юношески конкурс с международно участие за музикално и танцово изкуство „Орфеева Дарба“ – София 2015г., и първо място на ХІV Национален конкурс за акордеонисти с международно участие „Танцуващи клавиши“ - Нови Пазар 2015г.

Стипендиите, които ще получават талантливите акордеонистки, са в размер на 60 лв. месечно.

Правилата за подпомагане на деца с изявени дарби, утвърдени от кмета на общината, са създадени с цел да се даде възможност за подпомагане и стимулиране на талантливи деца и ученици от предучилищна възраст до завършване на средно образование с общински средства.

 

Седмицата на игралното кино от балканските страни в Ловеч ще бъде от 6 до 12 юли

Дъждовното време отлага Седмицата на игралното кино от балканските страни, която трябваше да се проведе в Ловеч от 29 юни до 5 юли за п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч