Европроекти за над 240 млн. лв. са одобрени в Ловешко

9739
Европроекти за над 240 млн. лв. са одобрени в Ловешко

В Ловешка област за периода 2007 - 2013 г. са одобрени проекти за 241 милиона лева. Информацията съобщиха от Областния информационен център в Ловеч при откриването на изложбата от добри практики "Стъпки по пътя към програмен период 2014 - 2020 г."

По думите на експерт Росица Кривирадева става дума са 204 проекта със 103-ма бенифициента. Безвъзмездното европейско финансиране е близо 219 милиона лева.

Над 200 млн. лв. са договорени по европрограмите в Шуменско

Над 200 млн.лв. са договорени по оперативните програми в Шуменско през първия програмен период 2007-2013 г. Информацията съобщи на БТА ...

116 от проектите вече са приключили, 68 са в процес на изпълнение, два са временно спрени, а 15 са прекратени. До момента са изплатени 57 на сто от предвидените средства.

Най-много проекти в региона са реализирани по програмата "Развитие на човешките ресурси", но най-мащабните и с най-голямо финансиране са по програмите "Околна среда" и "Регионално развитие", информира БТА.

Изложбата, която беше открита пред сградата на община Ловеч, предоставя информация и снимки от вече реализирани 16 проекта финансирани от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).

Росица Кривирадева каза още, че основната цел на кампанията е повишаване на информираността на гражданите за приноса на еврофондовете в социално-икономическото развитие на регионите в България, както и популяризиране на дейността, и услугите на мрежата от областни информационни центрове в страната

Цанова очаква до края на октомври да бъдат възстановени плащанията по европрограмите

Това, което свършихме до момента мисля, че е доста положително. Днес изпращаме финалните одитни доклади към Европейската комисия. Новин...

. До 2 декември изложбата ще бъде показана и в останалите общински центрове на територията на Ловешка област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч