Ловешка област става световна зона на планинската вода

12839
Ловешка област става световна зона на планинската вода

Ловешка област ще бъде обявена за световна зона на планинската вода по предложение на проф. Игнат Игнатов, съобщава Дарик нюз.

Това ще стане по време на петото издание на Дни на планинската вода и лечебния туризъм в Тетевен, което ще бъде открито от областния управител на Ловеч д-р Мадлена Бояджиева на 11 юни, съобщиха от пресцентъра й. Форумът се организира от Научноизследователския център по медицинска биофизика.

Екоинициативата в Несебър с неочаквано добри резултати

660 кг. излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (ИУЕЕО) и 20 кг. негодни за употреба батерии и акумулатори (НУБА) бяха...

Според организаторите обявяването на региона за световна зона на планинската вода ще спомогне за по-ясното му идентифициране в информационното пространство за планински туризъм с добре изградена инфраструктура и еко пътеки.

Според проф. Игнатов планинската вода не е добре позната и изучаването и популяризирането на това богатство от планински извори, както и поставянето на указателни табели е от обществена полза. На форума една от темите ще бъде термалните извори в областта.

Досега в предишните четири издания на Дните на планинската вода и лечебния туризъм са участвали представители на Австрия, Германия, Дания, Израел, Македония, Русия, Унгария, Франция и Швейцария. Форумът е открит и от организационния екип очакват към него да проявят интерес и представители на общините от Ловешка област.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч