ОУ "Васил Левски" спечели състезанието "Да запазим децата на пътя"

5101
ОУ "Васил Левски" спечели състезанието "Да запазим децата на пътя"

В Ловеч се проведе общинският кръг на традиционната викторина по безопасност на движението „Да запазим децата на пътя”,съобщиха от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града. В него се включиха отбори на 5 ловешки училища, съставени от по четирима състезатели (петокласник, шестокласник, седмокласник и осмокласник), предаде кореспондентът на Actualno.com в Ловеч.

Самото състезание премина в три етапа. В първия участниците решаваха листовки с 20 въпроса, във втория отговаряха на въпроси, а третият се състоеше в подреждане на два пътни знака-пъзели за време от 4 минути. Работата на отборите оценяваше комисия в състав инж. Димитър Василев (председател на ловешкия клон на СБА), Светослав Шишийски (началник група „Пътен контрол” в сектор „Пътна полиция”) и Петър Петров - инструктор в СБА - Ловеч. След оспорвана битка победител стана отборът на ОУ „Васил Левски”, който изпревари с три точки представителите на ОУ „Проф. Димитър Димов”. Трети се наредиха учениците от ОУ „Христо Никифоров”.

Над 100 загинали по пътищата от началото на годината

От началото на тази година има вече 102-ма загинали от катастрофи по българските пътища. Това е с шест повече, отколкото по същото врем...

Участниците в състезанието бяха поздравени от заместник-кмета на община Ловеч инж. Пламен Петков, който връчи и наградите.  Организатори на викторината по безопасност на движението са община Ловеч, ОДК, СБА и КАТ. Целта е проверка на знанията на подрастващите и навиците им за действие в условията на пътното движение, както и формиране на култура на безопасно поведение на пътя.

Крайно класиране:

1. ОУ „Васил Левски” –  79 точки

2.  ОУ „Проф. Димитър Димов” – 76 т.

Комисар Алекси Стратиев: Паркирането на инвалидни места е прокоба

Загиналите на пътя през първите два месеца на тази година са повече, отколкото за същия период на миналата година. Това каза комисар Ал...

3. ОУ „Христо Никифоров” –  72 т.

4.  СОУ „Тодор Кирков” – 70 т.

5. ОУ „Св. св. Кирил и Методий” – 61 т.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч