Обновяват части от Ловеч по проект за 5 млн. лв.

17031
Обновяват части от Ловеч по проект за 5 млн. лв.
Снимка: lovechmedia.com

В Ловеч започват строително-монтажните работи по проект за близо 5 милиона лева, съобщи кметът Минчо Казанджиев. За целта вече е подписан договорът с фирмата изпълнител на строително-монтажните работи в ж. к. "Червен бряг" на стойност над 3,3 милиона лева, информира БТА.

Преди дни е бил подписан и договорът за възстановяване на връзката между ул. "Васил Левски" и парка "Стратеш". Той е на стойност 491 хиляди лева.

На всички училища в община Ловеч ще бъде направен одит

На всички училища в община Ловеч ще бъде направен одит за времето, в което прилагат делегираните бюджети. Това е решил Общинският съвет...

Проектът "Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч" е финансиран от оперативна програма "Регионално развитие".

В ж. к. "Червен бряг" ще бъдат изградени детски площадки, площадки за фитнес, спортни игрища, велоалейна мрежа. Предвидено е също озеленяване, монтиране на автоматична поливна система, беседки, фонтани. По проекта ще бъде рехабилитирана голяма част от уличната и автоалейната мрежа в квартала.

Пътната връзка между ул. "Васил Левски" и "Стратеш" ще се укрепи чрез изграждане на подпорни стени, ще бъде реконструирано пътното платно, ще се постави улично осветление. По този начин ще се подобри транспортният достъп до "Стратеш", ул. "Мадара" и средновековната крепост "Хисаря".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч