Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Ловеч

13874
Определиха местата за поставяне на агитационни материали в Ловеч
Снимка: lovechmedia.com

Със своя заповед от вчера кметът Минчо Казанджиев определи местата в община Ловеч за поставяне на агитационни материали на кандидатите, партиите, коалициите и инициативните комитети по време на предизборната кампания за насрочените на 5 октомври избори за народни представители. Става дума за две колонни табла в квартал „Сър пазар“ – на ул. „Търговска“ и бул. „България“, четири са местата в централната градска част – колонните табла срещу РУП и пред бл. „Спартак I“ и таблата пред Военния клуб и до хотел „Президиум“, две в квартал „Дикисана“ - таблата на ул. „Дикисанска“ и ул. „Д-р Съйко Съев“, по едно в жилищните комплекси „Червен бряг“ – табла на входа на комплекса, „Здравец“ - до фирма „Денима“, и „Младост“ – до магазин „Славимес“, и по едно в кварталите Вароша – срещу ЦДГ „Мария Сиркова“, Гозница – срещу пощенския клон, и Продимчец – срещу библиотеката. В селата агитационни материали ще се поставят на 34 места.

В заповедта кметът забранява използването на общинския транспорт за предизборна агитация. Забранява още използването на агитационни материали, които застрашават живота и здравето на гражданите, частната, общинската и държавната собственост и безопасността на движението, както и на материали, накърняващи добрите нрави, честта и доброто име на кандидатите.

В Благоевград глобяват всички големи партии за непочистени агитационни материали

Половината от глобените 10 партии в Благоевград са получили актовете, съставени им заради непочистени агитационни материали. На остана...

Забранява се унищожаването и заличаването на агитационни материали, поставени по определения в Изборния кодекс ред до края на изборния ден, информира общинската администрация в Лоче.

Кметът на общината, кметовете на кметства и кметските наместници и при необходимост със съдействието на органите на МВР могат да премахват или изземат агитационните материали, поставени или разпространени в нарушение на Изборния кодекс. Премахването и изземането на такива материали в изборния ден може да става и по решение на секционните избирателни комисии.

Партиите, коалициите и инициативните комитети в срок от седем дни след изборния ден следва да премахнат поставените от тях агитационни материали, при неизпълнение глобата е от 1000 до 5000 лв.

С други две свои заповеди също от вчера кметът определи местата на открито и закрито за провеждане на предизборните прояви. Местата на закрито в града са пет – в клубовете на ул. „Иларион Ловчански“ 3, на ул. „Цачо Шишков“ 52, на ул. „Ст. Караджа“ 25 и в ж. к. „Здравец“, както и зала № 1 в Младежкия дом. 34 са местата в селата, като това са основно местните читалища.

Видин все още не е почистен от агитационните материали

Предизборните плакати във Видин все още не са почистени, предаде "Фокус". Агитационни материали на различни партии, участвали в избори...

Местата на открито за провеждане на предизборната кампания в Ловеч са шест – площадите „Тодор Кирков“, „Екзарх Йосиф I“, „Г. М. Димитров“ и „Свобода“, както и централният площад в Гозница и площадът пред библиотеката в Продимчец. 34 са местата на открито в населените места, и тук те са площадите в центъра на селата.

Съгласно заповедите на кмета ползването на местата за предизборните прояви на открито и на закрито става след предварително подадено писмено уведомление от организаторите в Центъра за услуги и информация на гражданите (ЦУИГ) в общината, като за информация на гражданите се изготвя график, който се публикува на сайта на общината и се актуализира ежедневно. Заплащането за местата за предизборни прояви на закрито и за ползване на сцената на площад „Тодор Кирков“ става за града в ЦУИГ, а за селата – при секретарите на съответните читалища. На касата в Центъра се заплащат и разходите за електроенергия и други консумативи, ползвани за прояви на открито в Ловеч.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч