Осем паралелки след VII клас ще бъдат закрити в Ловешко

44503
Осем паралелки след VII клас ще бъдат закрити в Ловешко
Снимка: БГНЕС

В Ловешка област закриват осем паралелки след седми клас и една след осми клас. Информацията съобщиха за БТА от Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч.

Утвърдените профилирани паралелки след VII клас са 21, а професионалните - 12. От закритите две са профилирани. Едната е с хуманитарен профил в СОУ "Св. Климент Охридски" в Ловеч, а другата е с природо-математически - "Химия и опазване на околната среда" в СОУ "Св. Климент Охридски" в Троян.

Обновяват части от Ловеч по проект за 5 млн. лв.

В Ловеч започват строително-монтажните работи по проект за близо 5 милиона лева, съобщи кметът Минчо Казанджиев. За целта вече е подпис...

С две паралелки по-малко ще започне учебната година в Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги в Ловеч. Закриват се паралелките "Кетъринг" и "Бизнес администрация".

В Професионалната гимназия по механоелектротехника в Троян не се осъществил приемът в паралелките "Електрообзавеждане на транспортна техника" и "Икономическа информатика". Професионалната паралелка за планински водач в СОУ "Васил Левски" в село Черни Осъм също е закрита, както и "Горско стопанство и дърводобив" в Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване "Сава Младенов" в Тетевен.

След осми клас не е имало достатъчно желаещи да учат "Електрически инсталации" в Професионалната гимназия по строителство, електротехника и услуги в Тетевен. Все още не се знае дали ще има още закрити паралелки след 8-ми клас, тъй като срокът за класиранията изтича на 9 септември, уточниха от инспектората. От там допълниха, че в повечето утвърдени паралелки има максимална пълняемост.

 

На всички училища в община Ловеч ще бъде направен одит

На всички училища в община Ловеч ще бъде направен одит за времето, в което прилагат делегираните бюджети. Това е решил Общинският съвет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч