От дълго време никой в Лесидрен не смеел да свидетелства срещу гонките

11485
От дълго време никой в Лесидрен не смеел да свидетелства срещу гонките
Снимка: БГНЕС

Двамата шофьори, предизвикали смъртта на две деца край Лесидрен, не са получавали предупредителни протоколи от полицията, въпреки че кметът на ловешкото село твърди, че 5-6 момчета получили такива протоколи. Именно това е мярката, която МВР на практика може да наложи преди да има пътно-транспортно произшествие.

Оказа се също, че официално сигнали за гонките няма. Единствено кметът на Лесидрен Борис Нешев е подавал официален сигнал, информира Нова телевизия. Дошли и полицаи, имало и качено клипче на състезание в интернет, но нито един жител на Лесидрен не е пожелал да стане свидетел на твърденията на кмета, за да бъде написан протокол.

Още една жертва след трагедията в Лесидрен

16-годишният Марино Цветанов се превърна във втората жертва на гонката с автомобили, която вече отне живота на връстничката му Велислав...

Майката на единия от арестуваните шофьори – Филип Аспарухов, не желае да признае, че синът ѝ е предумишлено виновен. Според нейната версия другото момче му дало знак, че го изпреварвало. Филип може да се самоубие, опасява се майка му и посочва „други момичета”, които се състезавали и следели патрулките на КАТ, за да не ги хванат. Близки на другия шофьор – Ален, пък не били чували за гонките.

Жител на Лесидрен – д-р Марин Чернев припомни, че преди години попът на селото е бил убит на пътя. Той смята, че свидетели срещу гонките не се намират, защото шофьорите се чувствали безнаказани. Те са нагли, арогантни, без всякакви задържки – бяха се заканали на майка ми, че ще я пребият, когато им направила забележка, посочи д-р Чернев. От Областната дирекция на МВР категорично отказват коментари дали се подават сигнали срещу гонките. Кметът Борис Нешев поясни, че при контактите му с полицаите те били много любезни, но в Лесидрен трябвало да има постоянно полицай и че не може да има само обикновен служител на МВР, а такъв на КАТ, защото само КАТ-аджии могат да спират моторни превозни средства. Нека министърът отмени разпореждането само КАТ-аджии да спират МПС-та, поиска Нешев.

Според източник на Actualno.com от вчера всички големи телевизии имат екипи на място в Лесидрен, като вече има оплаквания заради напоритостта на журналистите в опитите им да съберат възможно най-много информация.

Иначе стана ясно, че софийското 51-во СОУ подготвят петиция за увеличаване на наказанията за шофьорите-убийци по пътя. В това училище е учила една от жертвите - Марино Цветанов. Директорът на училището Асен Александров определи убийството на Марино като хладнокръвен акт и поиска наказания за такива случаи като за предумишлено убийство. Той добави, че петицията ще бъде качена на Peticiq.com. Защо полицаите не се считат за свидетели, ами се търсят отделно такива, попита за финал Александров.

Кметът на с. Лесидрен е подавал няколко пъти сигнали за автомобилни гонки

Кметът на с. Лесидрен Борис Нешев заяви, че е подавал 2-3 пъти сигнали към полицията в Угърчин за автомобилните гонки в селото. Това сп...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч