Почти 12 млн. лева отиват за образование в Ловеч през тази година

3260
Почти 12 млн. лева отиват за образование в Ловеч през тази година
Снимка: БГНЕС

Директорите на общинските детски градини, училища и обслужващи звена получиха папките с утвърдените им бюджети за 2015г., съобщават от общинската администрация на Ловеч за кореспондента ни от града. Традиционната среща е продължение на съвместната дейност на директори и общинска администрация, свързана със съставянето и изпълнението на бюджета за 2015г. Общинските училища и ученическото общежитие изпълняват делегирани бюджети вече 11-та поредна година, а за детските градини това е трети пореден делегиран бюджет.

Утвърдените бюджети на второстепенните разпоредители с бюджет от функция „Образование“ - общинските детски градини, училища и ученическо общежитие, са съставени в съответствие със законовата и подзаконовата нормативна уредба. Общата стойност на първоначалния план на бюджета за функция „Образование“ е 11 883 609лв., в т. ч. средства за делегираните от държавата дейности в размер на 10 644 525лв., средства по общинския стандарт за издръжка на детските градини от местни приходи – 1 209 084лв., и 30 000лв. за дофинансиране на делегираните от държавата дейности.

Делегираните бюджети са за инкриминиране

През последната седмица се чуха много гласове, включително тези на образователния министър Тодор Танев и на председателя на Синдиката н...

За 2015 г. единните разходни стандарти за функция „Образование“ са увеличени спрямо 2014 г. Размерът на добавките остава непроменен. Броят на децата и учениците в общинските детски градини и училища е по-малък от този през 2014 г.

Първоначалният план на бюджета на всеки второстепенен разпоредител с бюджет от функция „Образование“ е съвкупност от средствата определени по формулите за всяка дейност, добавките за целодневна организация на учебния процес в І-ІV клас, за подпомагане храненето на децата от подготвителните групи и учениците І-ІV клас, за интегрирано обучение на децата и учениците със специални образователни потребности, за подобряване на материално-техническата база в училищата, тук са още средствата за стипендии и реализираният преходен остатък през 2014 г.

Разпределението на средствата по разходни параграфи от единната бюджетна класификация е на база разработките на всеки второстепенен разпоредител с бюджет. Преходните остатъци са възстановени в пълен размер по сметките на всички звена от функция „Образование“ в началото на януари т.г. Средствата по първоначалния план се предоставят ежемесечно по сметките на второстепенните разпоредители с бюджет съгласно тримесечното разпределение и директорите се разпореждат с тях.

В първоначалния план не са включени различните целеви средства, предоставяни текущо през годината, след извършени промени в бюджетните взаимоотношения на Община Ловеч и Министерство на финансите.

Информативната част от програмата "Училищен плод" - вече с европари

Правителството одобри промени в Наредбата за условията и реда за прилагане на схемата за предоставяне на плодове и зеленчуци в учебните...

Текущо през годината бюджетите на всички второстепенни разпоредители с бюджет се актуализират и с реализираните собствени приходи.

Кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев и зам.-кметът Пламен Петков, връчили бюджетите на директорите, пожелаха успех на всички звена от функция „Образование“ в управлението на предоставените им публични финанси.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч