Социално слаби пациенти получиха медикаменти, а деца бяха прегледани безплатно в Ловеч

4372
Социално слаби пациенти получиха медикаменти, а деца бяха прегледани безплатно в Ловеч
Снимка: Община Ловеч

Социално слаби пациенти на общопрактикуващите лекари, участници в социално-здравния проект на Община Ловеч и "Унифарм", получиха медикаменти за близо 1000 лв., съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Вчера и днес се проведе 20-ата поредна инициатива по Социално-здравния проект, по който община Ловеч работи съвместно с „Унифарм“ АД  вече 9 години по две направления – социална и здравна дейност.

Деца от Ловеч с куп награди по авиомоделизъм

Отборът на ОДК – Ловеч,  с ръководител м.с. инж. Генко Петров стана носител на отборните купи по авиомоделизъм (1 място) и в...

Дейностите по проекта се финансират със съдействието на изпълнителния директор на „Унифарм” д-р Огнян Палавеев и активното участие на медицинския експерт д-р Ангел Панов. Към настоящия момент по проекта са включени осем общо-практикуващи лекари от гр. Ловеч – д-р Т. Нешева, д-р П. Данова, д-р Т. Доневска, д-р Д. Шейретова, д-р В. Тодоров, д-р Николай Данчев, д-р Св. Бояджиева и д-р Станислав Петров.

Лектор консултант на поредната инициатива по проекта в Ловеч беше д-р Маргарита Аршинкова, специалист в детската ендокринология. Д-р Аршинкова e  главен асистент към катедрата по педиатрия на Медицински университет - София. Работи в МЦ СИМП по детски болести - гр. София, Клиника по ендокринология, диабет и генетика. Има две специалности - „Детски болести” и „Детска ендокринология, диабет и болести на обмяната“. Защитила е дисертация на тема  „Инсулиноподобен растежен фактор - 1 при деца и юноши с тип 1 захарен диабет”. Д-р Маргарита Аршинкова редовно участва в специализирани конгреси, симпозиуми и семинари в страната и чужбина.

Вчера тя изнесе лекция на тема „Захарен диабет в детска възраст“, а днес в Медицински център – Ловеч, извърши безплатни прегледи и консултации на деца с ендокринни заболявания.

Осъществи се и предаване на медикаменти за социално слаби пациенти на общо-практикуващите лекари, обслужващи селата Гостиня, Слатина, Пресяка, Смочан, Стефаново и Малиново, на стойност 955 лв., които са производство само на български фармацевтични фирми.         

Германски град дари автомобили за Ловеч и подаръци за домове за деца

Главният кмет на побратимения ни град Ерфурт, Германия, Андреас Баузевайн връчи тази сутрин ключовете на пет автомобила, дарение за общ...

От стартирането на Социално-здравния проект през 2007 г. до момента безплатно са прегледани и консултирани от водещи специалисти и национални консултанти общо 6154 пациенти. Дарени са медикаменти за хронично болни  и социално слаби семейства на обща стойност 25 702лв. Лекарствата са закупени от „Унифарм” АД  и се предоставят безвъзмездно на нуждаещите се социално слаби граждани от общината. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч