Съзнанието на каращите безумно: Пиленето на гуми не е състезание

4678
Съзнанието на каращите безумно: Пиленето на гуми не е състезание
Снимка: БГНЕС

Това, че по центъра пилят гуми, не е състезание. Така вторият шофьор, взел участие в трагичния инцидент в Лесидрен, погубил живота на две деца, коментира защо младежи от селото редовно се състезават.

Обяснението на Ален пред Нова телевизия беше, че в деня на страшния инцидент той не се е състезавал с Филип – шофьорът, който уби двете деца – Велислава Цанкова и Марино Цветанов. Изпреварих го, със 70-90 км/ч, влязох в завоя, децата бяха на средата на пътя, пръснаха се около мен, добави Ален.

15-годишната Петя Божкова, пострадала при автогонката край Лесидрен, е стабилизирана

Състоянието на 15-годишната Петя Божкова, която пострада при автогонката край Лесидрен, е стабилизирано и лечението й продължава. За ...

Именно Ален и брат му Милен са сочени в Лесидрен като едни от основните лица, организиращи гонки в селото. Те обаче отричат да се състезават. А едно от момчетата, които също участват в състезанията, смело заяви, че на фаталния завой е минавал и със 170 км/ч. Сега вече няма, като знам какво стана, че може да съм следващият, добави той. И не отговори на въпроса защо сега, а не преди да стане нещастието.

За закона състезанията по улиците не се считат като отделен случай с отделно, различно състезание. До обяд ще е ясно дали Филип Аспарухов ще бъде задържан за постоянно, както иска прокуратурата.

Същевременно съучениците на Марино Цветанов от 51-во СОУ в София настояват и депутатите, и обикновените хора да проявят отговорност и съвест в това, което вършат.

Децата искат да приличат на "Бързи и яростни", коментира проф. Милан Миланов. Не го казвам, защото не трябва да се дават и правят такива филми. Но е факт - да няма да искат да следват шест години, да станат лекари и да вземат 700 лева месечно? Ами няма - ще искат да са такива, които изкарват тези пари за половин час. Стар съм вече може би, но светът отива на глупава посока, завърши Миланов.

От дълго време никой в Лесидрен не смеел да свидетелства срещу гонките

Двамата шофьори, предизвикали смъртта на две деца край Лесидрен, не са получавали предупредителни протоколи от полицията, въпреки че км...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч