Учители от шест държави са на посещение в Ловеч по международен проект

26580
Учители от шест държави са на посещение в Ловеч по международен проект

Учители от шест държави са на посещение в Ловеч по международен проект на Езиковата гимназия. Гостите са от Гърция, Турция, Румъния, Словакия, Испания и Италия. Те идват както от големи учебни заведения с 2000 ученика, така и от малки - като училище от Гърция в населено място с 30 ученици. По време на петдневната си визита те са участвали в три обучения, свързани с изграждане на умения за комуникация, социални компетентности, граждански умения и нагласи.

Целта е учителите да бъдат обучени как да преподават иновативно, така че учениците да придобиват специални умения за успешна реализация на пазара на труда. Лектори са били учители от ловешката гимназия, заяви Маргарита Добрева, автор на проекта, цитирана от БТА.

В Ловешко са изплатени 160 млн. лв. за пенсии през изминалата година

В Ловешка област са изплатени през миналата година близо 160 милиона лева за пенсии, съобщи директорът на Териториалното поделение на Н...

Тя добави, че по време на своята визита чуждестранните гости са се срещнали с областния управител и кмета на Ловеч, а също и с началника на Регионалния инспекторат по образованието.

Проектът, чийто координатор е Гимназията за чужди езици "Екзарх Йосиф Първи" в Ловеч, се реализира по програма "Еразъм плюс". Той ще продължи три години. Започнал е с международна среща между преподаватели в Италия, предстоят още две такива - в Турция и Гърция. Предвидени са и посещения на ученици в партньорските държави, като всяка една от тях ще бъде домакин. Освен чрез тези визити ученици и учители от седемте държави имат възможност да общуват помежду си и в интернет. По думите на Добрева целта е сътрудничеството да продължат и след приключване на проекта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч