В Ловеч отвориха вратите за "Личен асистент" за новия програмен период

5068
В Ловеч отвориха вратите за "Личен асистент" за новия програмен период

Кметът на община Ловеч сключи 72 допълнителни споразумения  с личните асистенти и 89 анекса към договорите за предоставяне на социалната услуга с потребителите. Те са със срок 24 април т.г. Удължаването е от днес и е с цел непрекъсваемост на социалната услуга до назначаването на личните асистенти и сключването на договори с потребителите по новия проект „Нови възможности за грижа“, стартирал миналия месец, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

След приключване на проекта „Подкрепа за достоен живот“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013г.,  в рамките на който се предоставяше услугата „Личен асистент“, кметът сключи споразумение с Агенцията за социално подпомагане (АСП) за продължаване на услугата до 31 март т.г. със средства от националния бюджет. След направени икономии по програмата е взето решение да се направи новото удължаване на срока.

От днес се открива кандидатстването за личен асистент

От днес се открива кандидатстването за личен асистент по социална програма с европейски фондове. Услугата е насочена към възрастни и де...

Отново в партньорство с АСП община Ловеч стартира изпълнението на проекта „Нови възможности за грижа“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“ В момента върви набирането на заявленията от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на възрастни болни и хора с увреждания, отново чрез предоставяне на услугата „Личен асистент".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч