Цацаров поиска имунитета на Иван Миховски от ГЕРБ, блъснал жена в Троян

2964
Цацаров поиска имунитета на Иван Миховски от ГЕРБ, блъснал жена в Троян
Снимка: БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане в парламента за сваляне на депутатския имунитет на Иван Миховски от ГЕРБ, съобщиха от прокуратурата.

Депутатът е блъснал с колата си жена в Троян, а алкохолната му проба е била положителна.

Кънев: Виждам рефлекс у ГЕРБ да се самосвали отново

Виждам рефлекс у ГЕРБ да се самосвали отново. Това заяви в интервю за Нова телевизия лидерът на "Демократи са силна България" (ДСБ) Рад...

На 2 октомври миналата година около 19.50 часа в град Троян по ул. „Васил Левски“ Иван Миховски управлявал л.а. „Мерцедес С 350“ с посока на движение от центъра на населеното място към гр. Ловеч. По същото време в гр. Троян, по ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ се движила пешеходката М. Т. Достигайки кръстовището между ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ и ул. „Васил Левски“, М.Т. предприела пресичане на пътното платно на ул. „Васил Левски“. Движейки се с несъобразена скорост, Миховски блъснал с предната лява част на автомобила си пешеходката М. Т. По този начин народният представител причинил по непредпазливост средна телесна повреда на пострадалата, изразяваща се във фрактура на горно и долно рамо на дясно пубисна кост, довело до трайно затруднение на долните крайници за срок около 3-4 месеца. 

Иван Миховски бил изпробван за употреба на алкохол с дрегер „Алкотест“, който отчел положителен резултат, а именно 0,48 промила на хиляда. На Иван Миховски е съставен aкт за установяване на административно нарушение от 2 октомври 2015 г. за нарушение на чл. 116 от Закона за движение по пътищата. Актът е подписан от Миховски без възражения. 

Законова пречка за наказателното преследване на Иван Миховски е обстоятелството, че към настоящия момент същият е народен представител в 43-то Народно събрание и в това си качество се ползва с имунитет. Поради тази причина Цацаров е внесъл искане до Народното събрание.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч